Program GoogleEarth ma również tę zaletę, że zdjęcia nie są pod kątem tak jak w przeglądarce. Ogólnie łatwiejsza nawigacja jest.
Program jest dostępny pod innym adresem, skąd można go pobrać:
http://desktop.google.com/download/eart ... eEarth.exe
A co koledzy na to - były dywizjon ogniowy OP
#22"Przezchlebie" lat=50.3432712431, lon=18.684429909
Nawiasem mówiąc, niezłe wzory w lecie, niczym robota UFO.
Nawiasem mówiąc, niezłe wzory w lecie, niczym robota UFO.
A co koledzy na to - były dywizjon ogniowy OP
#24Przezchlebie -
Co to za dziwne figury
... no i gdzie są stanowiska dywizjonu rakietowego OP ? w Przezchlebiu
Co to za dziwne figury
... no i gdzie są stanowiska dywizjonu rakietowego OP ? w Przezchlebiu
Obiekty wojskowe koło Moskwy
#25Przydałby się bezpośredni link do zdjęcia bo teraz nie wiadomo w czym szukać
Lotnisko LAAGE - ''ojczyzna'' naszych nowych MiG29
#27Ach, wiec to jest Laage? Wiedzialem, ze to gdzies w Meklemburgii, ale nie wiedzialem, ze to az tak blisko Rostocku. Uczestniczylem w powitaniu pierwszych MiG-29, ktore piloci tamtejszego pulku przyprowadzili do bydgoskich WZL na przekazanie polskiemu lotnictwu. Z Bydgoszczy po remontach MiG-i odleca do Malborka, jak wiecie.
Natomiast moze nie wszyscy wiedza, ze jednostka w Laage pozbywszy sie MiG-ow, przesiada sie na Eurofightery. Stad uroczystosc oddania samolotow byla dla Niemcow nieco bardziej wesola niz smutna.
Natomiast moze nie wszyscy wiedza, ze jednostka w Laage pozbywszy sie MiG-ow, przesiada sie na Eurofightery. Stad uroczystosc oddania samolotow byla dla Niemcow nieco bardziej wesola niz smutna.
Lotnisko LAAGE - ''ojczyzna'' naszych nowych MiG29
#28LAAGE - piękne lotnisko.
NRD-owcy mieli tam 2 pułki po 23+2 samoloty (niesamowita organizacja !)
Na jedenj ze stron w internecie znalazłem czarno białe zdjęcie laage wraz zaznaczonymi wszystkimi instalacjami i oznaczeniem, które hangary zajmowałe poszczególne eskadry obu pułków.
NRD-owcy mieli tam 2 pułki po 23+2 samoloty (niesamowita organizacja !)
Na jedenj ze stron w internecie znalazłem czarno białe zdjęcie laage wraz zaznaczonymi wszystkimi instalacjami i oznaczeniem, które hangary zajmowałe poszczególne eskadry obu pułków.
#29Jak się tego google earth używa. Odpaliłem i mam czarną kulę i nie wiem co z tym dalej zrobić.
#30Te zdjęcia na googlu to wspaniała sprawa. Wczoraj znalazłem swój blok w którym mieszkam i parę innych fajnych rzeczy. Te zdjęcia sa chyba z 2003 roku.