Niezależne Forum o Wojsku zniknęła strona

Od dłuższego czasu nie zaglądałem na nfow i nie wiedziałem o tym kryzysie. Możemy chyba tylko zadawać na razie pytania bez odpowiedzi. Pozostaje mieć nadzieję, że albo nfow zostanie przywrócone, albo użytkownicy znajdą to forum i coś się odrodzi. W każdym razie to miejsce jest wolne od trolli i takie pozostanie.

Mi osobiście najbardziej szkoda utraty wątków dot. uzbrojenia i organizacji oraz co poniektórych tematów w innych wątkach, z wyjątkiem tych mocno zatrollonych i tych mocno upolitycznionych, które - trochę bez sensu - prowadziły za każdym razem do zbyt czasem ostrej wymiany zdań, nie zawsze potrzebnej (vide chociażby ja i manfred, choć osobiście nic kompletnie do Niego nie mam, co najwyżej mamy inne spojrzenie na pewne kwestie)... no ale cóż... życie...
Może coś nas zaskoczy i NFOW odżyje... raz już się udało, więc może...
A jeśli nawet nie, to i tak warto było tam być.

Jeśli wpisze się w wyszukiwarkę "NFOW zniknęło" to w wynikach już pojawia się ta strona. Więc piszę teraz NFOW nie działa, jak ktoś będzie szukał, to w ten sposób to może trafi. Umieszczam informację gdzie się da. Czekamy.

Każdy kryzys to szansa na zmianę na lepsze. Nfow powstało spontanicznie, gdy na innym forum nie radzili sobie z trollami, i świetnie spełniało swoją rolę przez lata. Pamiętam tamte czasy. Archiwum na pewno szkoda, tam było dużo Waszego wkładu.

Super inicjatywa ogłaszaniem, gdzie trzeba. Żeby tylko okręt zdołał pomieścić wszystkich rozbitków 😁

Podjąłem też kroki w celu odzyskania zawartości albo odzyskania dostępu do Forum z tą firma, której strona teraz się wyświetla, ale na razie robią problemy. Prawdopodobnie potrzebny byłby ktoś, kto miał "prawa" do NFOW.

Życzę powodzenia w staraniach. Można stworzyć publiczną grupę na Facebooku. Jesli będzie dobrze opisana, to może wskoczy na pierwsze miejsce w Google, a już na pewno na samym Facebooku. Można też spytać się na istniejących grupach na Facebooku o wojsku lub forach, czy są jacyś użytkownicy NFOW. W pierwszym przypadku lepszą widoczność mają pytania na tle w jakimś kolorze.