Przywitaj się!

Przywitaj się!

Pozdrawiam szacowne grono "militarnych". Jeśli jest ktoś z JW 3330 Kostrzyń to pozdrawiam szczególnie.

Przywitaj się!

Dzień dobry!
Szukam osób, które służyły w JW 2284 w latach 1988-1990 w Smołdzinie, chciałabym zrobić niespodziankę tacie, który odbywał wówczas służbę i chętnie powspomina ze znajomymi dawne czasy 😀

Przywitaj się!

Witam, jestem Mirek odbywałem służbę w jw2211 Skwierzyna

Przywitaj się!

Cześć. Cieszę się, że powstało to nowe forum. Serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników, w szczególności weteranów OIF.
Olek

Przywitaj się!

Dzień dobry,

nazywam się Helle. Pochodzę z Ameryki i byłabym wdzięczna za pomoc.

Moi dziadkowie mieli to zdjęcie, którym się tutaj dzielę. Niestety, nie moja rodzina i ja nie wiemy, kim jest ta osoba na zdjęciu. Ale ponieważ mój dziadek zachował to zdjęcie przez całe życie, musiał to być dobry przyjaciel lub ktoś z rodziny. Dlatego ja i moja rodzina chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś więcej o tym nieznanym. Czy ktoś z Państwa może udzielić nam jakichś wskazówek na podstawie munduru? Było to zdjęcie zdrobnione przed I wojna światową.

Niestety, zdjęcie nie jest kolorowe, ale jeśli można z niego jeszcze coś wywnioskować, prosimy o informacje. Doceniamy każdą wskazówkę.

Pozdrawiam
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Przywitaj się!

Naszywka na rękawie zawiera kotwicę i (prawdopodobnie) skrzyżowane wiosła, być może to szeregowy floty pińskiej.

Przywitaj się!

Przyglądałem się jeszcze raz pilnie i wydaje mi się, że ta naszywka zawiera kotwicę , a na niej dwie skrzyżowane lufy armatnie (nie wiosła). Sugeruję, że to być może "artylerzysta morski" Floty Wiślanej (Żegluga Rzeczna). No, ale oni mieli mundury marynarskie.

Przywitaj się!

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Jestem na drodze, do przystąpienia do dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej. Liczę że znajdę tu potrzebne mi informacje dotyczące służby wojskowej. Jak również, poznam społeczność i interesujące osoby.
Pozdrawiam.
Krzysztof Drwęcki