Witam.
Zastanawiam się nad przejściem z Policji do ŻW wydział dochodzeniowo-śledczy.
Proszę o informację na temat:
Jak wygląda praca tj. Czy grafik ustalany jest na miesiąc do przodu, czy może dochodzeniowiec w ŻW pracuje pon-pt, w jakich godzinach. W Policji jest 1 weekend wolny lub 2 ale to rzadkość. Do tego dyżur nocny mniej więcej 1x w m-cu.
Czy pracuje się w weekendy, jak to wygląda?
Jakie są realne pobory netto na stanowisku dochodzeniowca w stopniu sierż. Chodzi o kwotę Netto. Było by super gdyby ktoś kto pracuje (służy) na równorzędnym/takim stanowisku. Przykładowe wyliczenie moich zarobków, które w idealny i dość klarowny sposób pokazuje ile mniej więcej zarabia średnio policjant na stanowisku dochodzeniowca.
Posiadam 22 lata stażu pracy ( 4 lata w policji), stopień Sierż. Obecne zarobki około 5160netto plus dodatek służbowy 240 netto = 5400 netto plus 13tka, 80% mundurówki i ewentualne nagrody max 1000 zł rocznie bez rządowych zachęt (wyrównań) do tego 2000 zł wakacyjne na 5 osobową rodzinę, remontówka 640 zł, zwrot za przejazdy pociągami 200 zł
Jak dużo spraw prowadzi dochodzeniowiec. W policji wacha się od 20-60 i więcej spraw (piszę tu o komisariatach w miastach).
Czy dochodzeniowiec jest wysyłany na poligony, delegację itp? Jeśli tak to na jak długo i jak często?
Ewentualne inne informacje przydatne w tej kwestii.
Żandarmeria Wojskowa dochodzeniowo-śledczy
#2Nie ma nikogo na forum kto by posiadał wiedzę na temat pracy dochodzeniowo-śledczej w ŻW?
#3Osoby z tak szczegółową wiedzą może nie być na forum, ale może Janusz coś będzie wiedział. Cierpliwości.
Niestety, nie pomogę, bo nie byłem i nie jestem związany z ŻW, a pytania są zbyt szczegółowe, jak na mój zasób wiedzy. Ale jeśli Admin Grzegorz zezwoli, to podam namiar na konkurencyjne forum, którego aktywnym użytkownikiem jest co najmniej jeden żandarm.
#6Nawet zachęcam do tego, jeśli tylko Kolega znajdzie tam pomoc.
#7W takim razie podaję link do Niezależnego Forum o Wojsku: https://www.nfow.pl
Ten żandarm, o którym wspomniałem, to Brzytwa.
Ten żandarm, o którym wspomniałem, to Brzytwa.