Zmiana kategorii wojskowej

Siemka kiedyś byłam na komisji lekarskiej i zrezygnowałam w trakcie badań i dostałam kategorie E. Czy jak złoże wniosek o ponowna komisję załączając pozytywne badania o moim stanie zdrowia to jest możliwość ponownej komisji lekarskiej? Bardzo mi zależy na kat. A szkoda że nie mam kogoś w wojsku kto mógłby mi pomóc

Po pierwsze przerwanie badań lekarskich związanych z kwalifikacją nie może być podstawą do wydania orzeczenia o całkowitej niezdolności do pełnienia służby wojskowej w czasie pokoju oraz w razie ogłoszenia mobilizacji i w czasie wojny. Chyba próbujesz ubarwiać swoją historię. Jeżeli nie zgadzałaś się z orzeczeniem, to miałaś 14 dni na złożenie odwołania, teraz orzeczenie jest już ostateczne.
Art. 64 ust. 7 ustawy o obronie Ojczyzny mówi jasno, do powiatowej komisji lekarskiej nie kieruje się osób, wobec których wydano ostateczne orzeczenie ustalające kategorię zdolności do służby wojskowej D lub E. Jedyny wyjątek, to sytuacja gdy orzeczenie wydano z naruszeniem przepisów prawa. Możesz już zapomnieć o zmianie kategorii zdrowia na A.

I właśnie doszło do naruszenia prawa, bo nie byłam na wszystkich badaniach i nie powinni mi dać tej kategorii w związku z tym.